Kundtjänst

Skriv e-post till oss om du har några frågor eller behöver hjälp med en offert. Vi försöker alltid svara inom två arbetsdagar och hjälper dig gärna att hitta det bästa räcket för din altan eller balkong. 

Ring oss:
tel. 08-361060
vardagar kl. 8-16

 

Ledfe / Holmik Ab
Maxmovägen 312
FIN-66640 Maxmo
Finland

  

Våra räcken tillverkas i Finland av Holmik Ab. www.holmik.fi

  

 

Rostar aluminium?

Nej, aluminium är ett mycket lätt material som inte rostar. Däremot så kan faktiskt rostfria räcken rosta under särskilda förhållanden.

Kan man specialbeställa ett räcke via er?

Det valmöjligheter som finns när du designar våra räcken i denna nätbutik är de alternativ vi säljer. Det pågår en ständig utveckling av våra produkter, så alla önskemål till förbättringar tar vi naturligtvis gärna emot.

Kan jag montera själv?

Våra räcken är designade så att de skall vara enkla att montera. Det levereras som färdiga stolpar och kapade profiler. De som du själv måste göra är att (före beställning) noggrant mäta ut räcket enligt de mätanvisningarna som finns i samband med varje produkt. När produkten levereras, läs igenom monteringsanvisningen och ritningsunderlaget noggrant innan du börjar montera. Fäst stolparna enligt c-c mått på ritningen, skruva fast de färdigt kapade profilerna enligt anvisning. Montera ledstången genom att först borra och sedan skruva in skruvarna.

Vad medföljer och vilka verktyg behöver jag?

Allt du behöver i materialväg kommer med, förutom infästningsbultarna för stolpar. Vi har valt att inte inkludera bultar för infästning av stolparna på grund av att varje monteringsplats är unik och kan behöva ha olika längder och lösningar. Vi rekommenderar 80 mm bultar eller längre vid ovanpå montering. 

De standardverktyg som kan vara bra att ha är borr/skruvdragare, vattenpass, och gummiklubba. Alla specialverktyg, nycklar, borrar mm. medföljer.

Hur skall jag mäta och hur vet jag att det blir rätt?

Vi har mätanvisningar för varje produkt. Det är viktigt att du mäter enligt den, det vill säga kant till kant. Du behöver inte dra av några mått, det gör design programmet automatiskt.

Hur skall terrassen och altanen byggas för att kunna montera era räcken?

Under mätanvisningarna för varje produkt, hittar du också hur det är tänkt att stolparna skall placeras och fästas in. Vad det gäller hållfasthet och byggtekniska saker rörande monteringsplatsen, ber vi er kontakta er lokala planerare för råd. I regel bör infästningsunderlaget vara så stabilt som möjligt för att få ett bra slutresultat. OBS! Vi ansvarar bara för räcket inte infästningsunderlaget.

Vad är Klarna?

Klarna är en bank som har som mål att göra det säkrare och enklare att handla på nätet. Du kan läsa mera om Klarna och deras tjänster här.

Klarnas kundtjänst:

Tel. +46  8 120 120 10

 

Kan jag ändra eller avbeställa min order?

Fram till det att tillverkningen startar finns det möjlighet att göra ändringar eller avbeställa.

Ingår frakt och andra kostnader?

En fast frakt och startkostnad debiteras för våra måttanpassade räcken i Sverige och Finland (gäller ej specialområden som t.ex. skärgården, Lappland och Åland, där debiterar vi den verkliga fraktkostnaden. Tag kontakt med kundtjänst för exakt fraktpris)Alla kostnader redovisas i kassan då du betalar.  

Hur levereras varorna och måste jag vara hemma?

Varorna körs ut med Schenker eller Williamssons Transport på alla körbara vägar. Fraktsedeln skall skrivas under och då behöver någon vara på plats då varorna levereras. I annat fall måste man göra en fullmakt.

 

 

 

 

Är du missnöjd med våra produkter och vill göra en reklamation? Skicka ett e-post eller ring oss först, så försöker vi åtgärda problemet så snabbt som möjligt.

 

 

 

Du kan beställa alla våra produkter med Klarna faktura och betala efter att du har fått varorna. Företaget bakom LEDFE-produkterna är Holmik Ab i Finland (www.holmik.fi), som ända sedan mitten på 90-talet har jobbat med storbolag som ABB. Alla de krav som liknande storbolag ställer på företaget, genomsyrar även LEDFE-produkterna på ett eller annat vis.

 

Klarna erbjuder även ett köparskydd till alla konsumenter som handlar med oss. Med detta skydd kan du känna dig säker på att du får de varor du beställt.  Du kan läsa mera om köparskyddet för konsumenter här på Klarnas hemsida.

Vill du veta mera om hur Klarna behandlar dina personuppgifter, kan du läsa mera om det här. 

 

Klarnas Kundtjänst:

www.klarna.com/se/kundservice/

Tel. +46 8 120 120 10

 

 

Ritningar och anvisningar hittar du i samband med respektive produkt

 

 

 

Varukorg & Offertunderlag
;